Delen is vermenigvuldigen. Daarom delen wij graag onze kennis, ervaring en inzichten. En horen we graag van onze cliënten waar zij in de praktijk tegenaan lopen zodat we ze beter kunnen begrijpen en helpen met passende oplossingen.
Project Moore organiseert in 2017 een aantal interactieve kennissessies voor onze cliënten op het vlak van IT-recht en privacy. De sessies zijn kleinschalig opgesteld en aanmeldingen zijn gelimiteerd per organisatie. Een overzicht van de onderwerpen en data kun je hieronder vinden.
Inschrijven voor de kennissessies
Steeds meer bedrijven gebruiken online kanalen om te communiceren met klanten, zoals websites, apps en social media platformen. De hiermee verzamelde informatie kan worden gecombineerd met gegevens uit andere bronnen en met slimme tools worden geanalyseerd. Hierdoor kunnen bedrijven profielen opstellen en klanten en prospects gericht cross-channel benaderen met voor hen relevante informatie en aanbiedingen. Wij bespreken hoe cross-channel targeting juridisch kan worden ingericht. Hoe verkrijg je een brede opt-in en waaraan moeten cookie banners en policies voldoen? Hoe kunnen gegevens uit verschillende databases worden gecombineerd en geanalyseerd? Brengen de Privacy Verordening en het nieuwe voorstel e-Privacy Verordening daar verandering in?
Maandag 27 maart 2017 – Jeroen Koëter en Lieneke Viergever
In het zicht van de nieuwe Privacy Verordening willen veel organisaties hun privacy compliance verbeteren. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat verbeterpunten ook daadwerkelijk worden doorgevoerd? Een structurele aanpak helpt om grip te krijgen én te houden op de verwerking van persoonsgegevens. Tijdens deze kennissessie bespreken we aan de hand van een privacy improvement plan voor de internationale verwerking van HR data hoe je stap voor stap het complianceniveau binnen de organisatie kan verbeteren en bewaken. We bespreken veel voorkomende issues en geven voorbeelden van concrete maatregelen die kunnen worden geïmplementeerd om die issues te adresseren.
Donderdag 11 mei 2017 – Eva Visser en Niels Westerlaken
Tijdens deze kennissessie bespreken we een aantal veel voorkomende IT contractsbepalingen. Bijvoorbeeld: Wat is het nut van een entire agreement clause? Hoe kan de scope van diensten zo sluitend mogelijk worden omschreven? Waar moet ik op letten bij het opstellen van een IE- en aansprakelijkheidsbepaling? Welke alternatieven zijn er? We laten veel voorbeeldbepalingen zien en geven praktische tips voor het onderhandelen van een goed IT contract.
Maandag 19 juni 2017 – Christian van Seeters en Jeroen Koëter
De Europese Commissie heeft in 2015 een set maatregelen aangekondigd om de Europese digitale economie te versterken (de Digital Single Market strategie). Als onderdeel van deze strategie is nieuwe regelgeving voorgesteld die ervoor moet zorgen dat consumenten binnen Europa net zo makkelijk online kopen als offline. Een mooi streven, maar voor online verkopers wordt het er niet altijd makkelijker op. Met welke nieuwe verplichtingen moeten online verkopers straks rekening houden? Wat betekent dit voor het bestelproces en de algemene voorwaarden? En hoe verhouden deze nieuwe regels zich tot bestaande regelgeving op het gebied van e-commerce en consumentenrecht?
Donderdag 5 oktober 2017 – Irene Feenstra en Lieneke Viergever
Hoewel de IT sector steeds volwassener wordt, blijven veel IT-projecten mislukken. Projecten lopen uit, kosten meer dan begroot of leveren niet de gewenste functionaliteit. Maar aan voortijdige beëindiging zitten vaak de nodige haken en ogen. Niet elke twijfel over een geslaagde oplevering is voldoende om ontbinding te rechtvaardigen. Daarnaast heeft de afnemer soms zelf ook boter op zijn hoofd. In deze sessie gaan we in op vragen als wanneer is sprake van een (dreigende) tekortkoming en verzuim van een IT-leverancier? En welke acties kan en moet een afnemer instellen?
Maandag 6 november 2017 – Christian van Seeters en Eva Visser